Визуални техники за решаване на проблеми и представяне на идеи

Бизнесът е изправен пред необходимостта да  решава проблеми. Но какво представляват проблемите? Има ли универсален подход за решаване на проблеми? Или поне такъв, който помага в решаването на определени категории проблеми? Как да представим решенията и идеите си така, че да бъдат по-лесни за разбиране от нашите клиенти и колеги?

Тълковният речник определя „проблем“ като „сложен въпрос, който изисква разрешаване, изучаване, изследване“. „Проблем“ е „трудност в разбирането или възприемането на нещо“. Синоними на „проблем“ са „задача, трудност, грижа, предизвикателство, изпитание, мъчнотия, усложнение, казус, същина“.

Този безплатен семинар е посветен на изкуството да се решават проблеми. Представя основни принципи за решаване на проблеми, представяне и обясняване на идеи. Разказва за визуални техники, които помагат да се гледа, вижда и представя по-добре. Показва правила, инструменти и техники за по-добро визуално мислене. Демонстрира рамки за представяне и обясняване на идеи.

Семинарът е част от поредицата „Важни бизнес концепции, представени за 1 час!“.

За кого е подходящ този семинар?

Семинарът е проектиран за мениджъри, предприемачи и иноватори, инженер и анализатори, специалисти по маркетинг и бизнес развитие.

Дата и място на провеждане:

Семинарът ще се проведе на 25 ноември от 15.00 до 17.00 часа в Училище за бизнес компетенции,

Ул. „Пиротска“ № 45, Офис 20.

Регистрация

Местата са ограничени. Можете да заявите участие в офиса на Училище за бизнес компетенции.

На участниците ще бъдат издадени сертификати с кредити за професионално развитие.