Приключи петото издание на проекта Young Energy Europe
Приключи петото поредно издание на проект Young Energy Europe 2022 към Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Тази година се отличи с участие не само на енергийни скаути от български компании, но и с активната работа на екипи от випускници на няколко гимназии и техникуми в страната. Проектите на скаутите бяха защитени пред жури на 16.11.2022 г.
🏆 Победителят – Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – гр. Бургас (ПГКПИ) представи мобилна апликация, с кято оптимизира процеса по зареждане на батерии и удължаване на техния живот. Техен ментор бе г-н Илин Добрев от фирма Enloc Energy.

Събитието бе открито от д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, който подчерта, че всички участници в проекта със своята ангажираност допринасят за едно по-зелено и по-добро бъдеще, а ползите са за обществото като цяло. Гост-лектори бяха Макс Юнгханс, ръководител на проекта в Берлин, и Денимир Димитров, основател на Zero Wave, който бе миналогодишният победител в проекта.
В пето поредно издание екипът ни отново бе партньор в проекта с обучение по Управление на проекти. Запознахме се с участници от 73. училище „Владислав Граматик“, София, ПГЕЕ „М. Ломоносов“, Горна Оряховица,ПМГ „П. Берон“, Варна, Енерджи Сървис Консулт, ПГКПИ, Бургас, НЕГ Goethe, Бургас, подкрепени от компаниите „Аурубис България“, „Eнлок Енерджи“, „Бон“ „Девня Цимент“ и „Енерджи Сървис Консулт“.